/ Министерство на младежта и спорта
На днешното си редовно седмично заседание правителството одобри отпускането на 3 663 000 лв. за изграждането на многофункционална спортна зала в гр. Кърджали по проект, представен от областния управител Никола Чанев, съобщиха от пресцентъра на МС.  
 

проект спортна зала Кърджали
Министерство на младежта и спорта


В проекта се предвижда изграждане на многофункционална спортна зала, която да се използва основно, но не само, за тренировъчна и състезателна дейност по волейбол, баскетбол и футзал. Реализацията на проекта ще доведе до устойчиво развитие и популяризиране на физическото възпитание и спорта сред подрастващите и активно занимаващите се със спорт в област Кърджали.

Ще се създадат условия за създаване и изпълнение на тренировъчни и състезателни програми и възстановителни режими, както и за организиране и провеждане на състезания, се казва в съобщението от пресцентъра на правителството.
 

проект спортна зала Кърджали
Министерство на младежта и спорта


Съоръжението ще се изгради на държавен терен в района на селскостопанския техникум. Теренът е с площ от 56 дка и е с остатъчна необходимост. Залата ще има 1000 седящи места. Ще позволява волейболни и баскетболни мачове и двубои по минифутбол.

В нея ще има две тренировъчни зали, зала за фитнес ,витаминен бар, анонсира идеята за нова спортна зала областният управител Никола Чанев през май т.г. по думите му проектът предвижда втори и трети етап на строителство. Ще бъдат изградени 2 игрища за футбол и за волейбол и баскетбол. Щесе създадат и тенис кортове. Ще има и голям паркинг.