/ Община Кърджали
Покритият басейн ще работи по 4 часа дневно без събота и неделя от февруари, съобщиха от Община Кърджали. За това се договориха днес на среща кметът на община Кърджали  инж.Хасан Азис и представители на спортните клубове, ползващи басейна.

За 8 години Общината подпомогна финансово 83 двойки с репродуктивни проблеми

В срещата участваха президентът на СК по водна топка “Арда 2008“ Делчо Пепеланов и треньорът Иван Кръстев, президентът и треньор на Клуба по триатлон, туризъм и рехабилитация „Юнак“ Венцислав Николов, както и зам.-кметът Веселина Тихомирова, управителят на басейна Али Махмуд,експерти от общинска администрация.

До понеделник  клубовете трябва да представят за одобрение график за часовете, в които ще ползват плувната база. Децата, обхванати в двата клуба са над 130.Ще бъдат определени и часове за посещения от граждани.

Инж. Хасан Азис и Общински съвет честитят на гражданите Коледните и Новогодишни празници

“Настоящата ситуация изисква компромиси от всички страни, тъй като издръжката на спортното съоръжение надвишава многократно приходите. Новата организация ще даде възможност да се намалят разходите за издръжка на басейна като в същото време ще може да се ползва и от децата, и от гражданите.“

Кметът запозна представителите на спортните клубове с позицията на общинското ръководство за отдаване на концесия на двата басейна, тъй като Общината няма финансова възможност за издръжка на покрития и открит басейн. За това намерение са информирани и общинските съветници.