Над 10 000 подписа в тяхна подкрепа внасят металурзите в ОЦК в Парламента
Над 10 000 подписа в тяхна подкрепа внасят металурзите в ОЦК в Парламента / netinfo

10 020 подписа в тяхна подкрепа внасят днес металурзите от ОЦК в Народното събрание. Това ще направя синдикалният лидер към КНСБ в металургичното предприятие Белю Стайков и още двама негови колеги. Подписката, събрана за малко повече от седмица, ще бъде връчена лично на председателят на парламента Цецка Цачева.

            В същото време Стайков изрази притеснението си - своето и това на металурзите, че все още никой не им е обяснил как точно пожелалите да работят в КЦМ-Пловдив и Горубсо Мадан, ще могат да го направят. До вчера около 80 човека бяха се записали в тези списъци, от които само 6 са пожелали да работят до решаването на казуса с ОЦК в „Горубсо Мадан". 

Белю Стайков съобщи още, че в последния ден на миналата седмица  той и колегата му от Подкрепа Анни Георгиев са подписали нов колективен трудов договор с изпълнителния директор на комбината Славея Стоянова. От нея са получили увереие, че поне една заплата ще получат тридесетината работници, които поддържат пещите в завода в непрекъснат режим на работа.