Тя получи подарък от името на седемте кмета от региона - картина с нейния лик
Искам да благодаря за тази невероятна покана и за това удоволствие, което изпитах не само аз, но и всички мои колеги на сцената. Ние го правим това с цялото си сърце и удоволствие за вас.

БТА

Мога да ви обещая, а аз като обещая знам, че обещавам. Винаги, когато ни поканите, за следващата година и когато желаете, ние ще се отзовем на тази любезна покана. С тези думи примата на българската музика се обърна към кмета на Кърджали доц. д-р Хасан Азис, по чиято покана Лили Иванова бе в родопския град.

Лили Иванова покори сърцата на публиката в Добрич (СНИМКИ/ВИДЕО)

Тя бе посрещната от над 4-хилядна публика на Арена „Спартак“, която отвори врати за първи път след повече от 10 години, в които не е функционирала. А присъствието на осеммесечната Нехир бе показателно, че има непреходни изпълнители, за чието творчество няма възраст. 

БТА

Сред изпълненията прозвучаха както добре известни и емблематични парчета като „Панаири“ и „Камино“, така и по-нови. Очаквано публиката бе на крака и пя заедно с Примата, но неочаквано и съвсем спонтанно тя слезе от сцената и прегърна кмета доц. д-р Хасан Азис.



Лили Иванова отново показа и своето уважение към публиката. Показа и професионализъм, и когато микрофонът ѝ спря тя не се повлия, а само изкоментира: „Пълни сме с фалшиви неща в държавата - микрофонът спря, батериите фалшиви, добре, че ние тук сме истински“.



На сцената на Арена „Спартак“ с Лили Иванова излязоха и музикантите от Li Orchestra - Ангел Дюлгеров - китари, цигулка и аранжимент, Огнян Енев - пиано, тромпет и саксофон, Иван Йорданов-Чери - китари, Христо Михалков - бас китара, Орлин Цветанов - цигулка, Росен Ватев - ударни, перкусии и вокалното трио LaTiDa - беквокали. В екипа са също Ангел Попов-Ачо - мониторен тонрежисьор, Антоан Хадад - звук и осветление, и Николай Недеков - организация и връзки с обществеността. 



Примата излезе и на бис, а след това получи подарък от името на седемте кмета от региона - картина с нейния лик, връчена ѝ от кмета на Кърджали доц. д-р Хасан Азис. 
Концертът на Лили Иванова на Арена „Спартак“ в Кърджали е част от националното ѝ турне.

БТА

БТА

То започна на 10 май в Благоевград и включва 16 концерта в 14 града в страната. Следващите концерти са във Враца - 18 септември, Хасково - 20 септември, Русе - 20 ноември.

БТА


БТА


БТА

На 15 и 16 декември певицата ще има два последователни концерта в зала 1 на НДК. БТА е медиен партньор на турнето.
Валентина Стоева, БТА