Само ден, след като изправи на крака препълнения Летен театър в Бургас, Лили Иванова представи концертната си програма и пред публиката в амфитеатър "Аполония" в Созопол.

Атмосферата на мястото придаде по-камерно усещане на вечерта, а нейните почитатели отново изпратиха певицата с продължителни аплодисменти и с възгласи за още. 

БТА

"За мен и за целия ми екип е удоволствие да бъдем в този прекрасен град", каза още в началото на вечерта певицата. На сцената, чийто декор бе оформен като огромно сърце, Лили Иванова поднесе умело премерен микс от свои нови песни, както и вечни хитове.

Нестихващи аплодисменти и много любов за Лили Иванова в Бургас (СНИМКИ/ВИДЕО)

Те бяха изпълнени в съвременни аранжименти, дело на музиканта и композитор Ангел Дюлгеров, с когото певицата сподели, че работи вече над десет години.



Той и Иван Йорданов-Чери изпълняваха китарните сола и съпровод заедно с колегите си от Li Orchestra - цигуларя Орлин Цветанов, Огнян Енев (тромпет, пиано и саксофон), Христо Михалков (бас китара) и Росен Ватев (ударни), а беквокали бяха трио LaTiDa.

След като Лили Иванова ги представи един по един, от публиката се чуха викове "Ачо", при което певицата се зарадва да представи и своя озвучител. "Цял ден е ходил по слънцето, зачервил се е и не го видях", каза с усмивка тя.



Сред изпълнените песни в първата част от концерта бяха "Огнище", "Ако спра да обичам", "Искам те", "У дома", "Този свят е жена" и "Невероятно". Междувременно Лили Иванова направи пауза, за да помоли публиката да не я снима с телефоните си, тъй като обясни, че това смущава нея и музикантите ѝ и пречи на изпълненията, като благодари предварително на онези, които ще се съобразят с тази нейна молба.





След осмата песен певицата заяви: "Сега вече сме всички заедно. Искам да ви чуя". Последвалите "Щурче" и "Детелини" вдигнаха на крака цялата публика, която припяваше текстовете на песните от начало до край. Чуха се възгласи "Лили, Лили", на което тя отвърна: "Лили, Лили, а сега е време за "Панаири".

БТА

Препълненият амфитеатър изпълни заедно с нея и "Ветрове", а после притихна, за да се наслади на "Предупреждение", "Присъда" и "Камино" за финал. Точно час и половина след неговото начало концертът приключи, а певицата и музикантите ѝ излязоха на авансцената, за да се поклонят многократно и да посрещнат продължителните аплодисменти на публиката. "Благодаря Ви, бяхте невероятни", заяви накрая Лили Иванова.  
Мая Стефанова, БТА