Металурзи от ОЦК обвиняват банка-кредитор, че проваляла преговорите за нов инвеститор
Металурзи от ОЦК обвиняват банка-кредитор, че проваляла преговорите за нов инвеститор / netinfo

Металурзите от ОЦК искат среща с банките кредиторки, за да чуят лично от тях  каква е причината преговорите между собственика на ОЦК, банките кредитори и потенциалните инвеститори да се удължават толкова много във времето. Инициативата е на синдиката „Защита" в металургичното предприятие. За нея е уведомено ръководството на Първа инвестиционна банка - един от тай-големите кредитори на ОЦК.

Синдикалистите предупреждават, че ако в понеделник, 25 юни, не се състои исканата от тях среща, на 26 юни ще минат към блокадни действия пред офиса на Първа инвестиционна банка в Кърджали, които могат да се пренесат и пред централата на кредитната институция в София.

„Тази банка спъва преговорите.  Както тя ни държи като заложници, така и ние също можем да я  държим нея като заложник, защото  трябва да си направи сметка, че ние държим ключа към пещите, които в момента поддържаме и ако продължава да няма яснота по казуса ОЦК, ще предприемем по- сериозни мерки за тяхното спиране", заплаши технологът Стефан Атанасов, който е и лидер на „"Защита" в завода.  

В понеделник работниците  ще си  извадят изпълнителни листове с дължимте суми, и започват съдебни   дела срещу некоректния  работодател . А от 1 юли много от тях се канят да напускат ОЦК, за да се запишат в Бюрото по труда и да получават някакви доходи.