/ община Ямбол
Националната информационна кампания на Министерството на отбраната „Бъди войник“ ще гостува в Кърджали на 20 октомври, съобщиха от пресцентъра на Министерство на отбраната.

„Бъди войник“ в Самоков премина с акцент Сухопътни войски и Специални сили

От 15:30 часа пред театрално-музикален център „Димитър Димов“ посетителите ще могат да разгледат разположената тук военна техника, въоръжение и оборудване на Сухопътните войски.

Жителите и гостите на града ще се запознаят с възможностите на образците въоръжение и техника, представени от военнослужещи от военно формирование 24 150 - Стара Загора.

Те ще могат да разгледат отблизо товарни и леки автомобили с повишена проходимост „Хамър“ и „Мерцедес“, БТР, зенитна установка, както и образци на автомати „Калашников“, пистолет „Макаров“, ръчен противотанков гранатомет, полева картечница „Калашников“, снайперска пушка „MSG”, тежка противотанкова гранатохвъргачка, оборудване и снаряжение на войника нов образец.

Най-голям интерес за вакантни войнишки длъжности има към Военноморските сили

Военнослужещи от военно формирование 24 490 - Асеновград ще представят възможностите на Реактивна система за залпов огън БМ-21 „Град“, 152 мм оръдие-гаубица и бронирана разузнавателна машина „Конкурс“.

В статичния показ са включени и образци въоръжение и екипировка на Съвместното командване на специалните операции. На информационна борса военнослужещи от Въоръжените сили ще разясняват възможностите за постъпване на служба в Българската армия, условията и начините за кандидатстване.

В информационната борса ще участват представители на Сухопътните войски, Военновъздушните и Военноморските сили, Националната гвардейска част, Съвместното командване на специалните операции, Централното военно окръжие, Националния военен университет „В. Левски“, както и на Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“.

Националната кампания „Бъди войник“ започва от Добрич

От 17.00 часа военнослужещи от състава на Съвместното командване на специалните операции ще демонстрират бойни ръкопашни умения. Пред жителите и гостите на града те ще покажат действия за неутрализиране на терористи, техники по стрелба със симулационни боеприпаси, както и алпийски техники.

Проявите в Кърджали ще завършат с концерт на Представителния духов оркестър на Военновъздушните сили, който ще започне в 18:00 часа пред театрално-музикален център „Димитър Димов“.