/ Министерство на отбраната
"В тазгодишните конкурси за вакантни войнишки длъжности най-голям до момента, е интересът към Военноморските сили". Това каза пред журналисти флотилен адмирал Велко Велков, командир на Флотилия бойни и спомагателни кораби, при провеждането на кампанията „Бъди войник“ в Бургас, съобщиха от пресцентъра на Министерство на отбраната.

Бургас ще бъде домакин на кампанията „Бъди войник“

"Въпреки ситуацията с глобалната пандемия и забавянето на старта на кампанията „Бъди войник“, е създадена организация за нейното провеждане и втора последователна година има събитие в Бургас", посочи флотилен адмирал Велко Велков.

Това е шестият град, в който се провежда кампанията от старта й на 25 септември в Добрич. При сгъстен график участниците в нея - военнослужещи и цивилни служители - продължават да реализират основните й цели: издигане на престижа на професията, информиране на обществеността за възможностите за професионално развитие в редиците на въоръжените сили, повишаване на интереса на качествени, амбициозни и образовани хора към длъжностите в армията.

Националната кампания „Бъди войник“ започва от Добрич

"След направената промяна във възрастовата граница вече има заявен интерес и от хора над 30 години за кандидатстване в конкурсите. Най-голям е делът на подалите заявления на хора до 25 години", посочи още той.

Стотици граждани и гости на Бургас разгледаха статичния показ на техника и въоръжение и се запознаха от експертите на Централното военно окръжие с актуалните конкурси във въоръжените сили.