Изплащат субсидии по Код 6
Изплащат субсидии по Код 6 / netinfo



Разплащателната агенция започна поетапното изплащане на субсидията по схемите и мерките за единица площ за парцелите, които попадат в категорията "Друга земеделска площ", или т. нар. Код 6, за кампания' 07, съобщиха от Държавния фонд "Земеделие"-Разплащателна агенция.

Изплащането се осъществява съгласно разпореждане на изпълнителния директор на Фонда Атанас Кънчев и на основание на писмо на министъра на земеделието и храните. Така 365 земеделски стопани ще получат допълнително субсидия по мерките от директните плащания, а на още 49 санкциите са намалени. Общата сума на средствата, които ще бъдат изплатени, е над 350 хил. лева.

Одобрените суми, които ще постъпят в банковите сметки на земеделските стопани до 15 септември т. г., са в резултат на преразглеждането на парцелите, попадащи в т. нар. физически блокове в Код 6, за които общинските служби по земеделие и гори, след извършени проверки на място, са установили, че се ползват.

Преразглеждането на парцелите стана възможно след като министърът на земеделието и храните отмени разпореждане на земеделското министерство от февруари 2008 г., според което площите, попадащи в Код 6, не подлежат на подпомагане.