/ БГНЕС
Не е приключило още разследването по катастрофата
Готова е автотехническата експертиза за катастрофата с Лютви Местан.

Лютви Местан с нова мярка за неотклонение

"Не е приключило още разследването по катастрофата, за която е обвиняем Лютви Местан, готова е само автотехническата експертиза на пътния инцидент", съобщи прокурор Димитрина Делчева, говорител на Окръжна прокуратура-Кърджали.

За трети път удължават срока за разследването по делото на Лютви Местан

Преди 7 месеца на 14 април 2019 година на разклона за село Загорско по главен републикански път I-5 Кърджали-Джебел-Маказа загина бебе на 6 месеца и бяха ранени родителите и братчето на бебето.

Удължиха разследването за катастрофата с Лютви Местан

Катастрофата е станала, когато политикът Лютви Местан при село Загорско се опитал да се включи в движението на изхода на отсечката за село Слънчоглед в посока към Момчилград и се сблъсква с колата на пострадалото семейство.

Местан за катастрофата: Аз трябваше или да мълча, или да кажа истини за отговорността на бащата

„Срокът на разследването беше удължаван три пъти и още не е изтекъл. Продължават следствените действия по катастрофата, за която обвиняем е Лютви Местан“, уточни прокурор Делчева.

Фаталният инцидент стана на кръстовище край момчилградското село Загорско на 14 април. При опит на Местан с кола да се включи в главния международен път за Гърция станал сблъсък с автомобил, движещ се от Кърджали към ГКПП "Маказа".

Лютви Местан плати паричната си гаранция

При катастрофата загина 6-месечно момиченце, возещо се със семейството си.
Няколко часа след инцидента Лютви Местан беше задържан и му бе повдигнато обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост.
Агенция "Фокус"