Борисов: Ако участваме във властта, поне 10 зам.-министри ще има от българските мюсюлмани

Борисов: Ако участваме във властта, поне 10 зам.-министри ще има от българските мюсюлмани
Борисов: Ако участваме във властта, поне 10 зам.-министри ще има от българските мюсюлмани / netinfo

Ако ние участваме по някакъв начин във властта след 5 октомври, поне 10 зам.-министри ще има от българските мюсюлмани, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов при откриването на спортно игрище в джебелското село Припек. „Колкото повече мюсюлмани има във властта, толкова по-добре. ДПС в това отношение ни превъзхожда. Така че сега в нашите области, където има предимно смесено население, взимаме всичко, което е образовано, с добра репутация и ще му дадем път да се развива”, коментира Борисов. Според него българските мюсюлмани трябва да са мост между партиите, да се тези, които създават усещането за стабилност, за невъзвратимост в етническия модел.

По повод разрива на ГЕРБ с Реформаторския блок през последната седмица, Борисов определи изказванията на някои от реформаторите като обидни. „Нека се има в предвид „успехите” които са пожънали досега. Те се радват на един евродепутат, ние на шест. Бих им препоръчал да се държат по-уважително, защото е много лошо да лижеш там, където плюеш. Опитват се да кажат кой какъв да бъде във властта. Но това го определят изборите. Победи на изборите и ще станеш премиер. Какво? ГЕРБ да победи и да направим Радан Кънев премиер? Трябваше да се поучат тази една година. Като не си победил на избори, като не си естествен лидер и станеш премиер като Орешарски, имаш само заден ход”, коментира Борисов.

Той повтори тезата си, че ГЕРБ трябва да има 121 депутати в следващото Народно събрание, защото тогава „не могат да ти извиват ръцете кой какъв да бъде”. При тази хипотеза той не изключи сътрудничество с нито една от партиите, които ще влезнат в парламента, но на базата на програми за стабилизиране на държавата и излизане от кризата. „Ако имат добри кадри другите партии, нека всички да влезнат в управлението. След тази криза, една две години на България и трябва постигане на стабилност, но няма да участваме м коалиции с пазарлък”, категоричен бе Борисов.  

 

Освен игрището, което откри в джебелското село Припек, което е на стойност 45 000 лева - пари от държавната субсидия на ГЕРБ, Борисов посети и още два обекта финансирани от партията – местен водоем в село Горно Кирково на стойност 24 000 лева и водопровод и ремонт на Джамия в ардинското село Велишане на стойност 25 000 лева.