Без инциденти мина визитата на Ердоган в Кърджали
Без инциденти мина визитата на Ердоган в Кърджали / netinfo
Турският  премиер Реджеп Тайип Ердоган  пристигна с хеликоптер в Кърджали, ескортиран от още 3 вертолета. Ердоган присъства на голямата петъчна молитва в местната джамия, след което посети и църквата "Свети Георги". Половин час продължи посещението на Реджеп Ердоган в църквата. Енорийският свещеник отец Петър заяви пред  госта, че в Кърджали е изградено от години добро съвместно съжителство между различните етноси и религии. В един материален свят с много поквара, отговорността на духовниците е много голяма. Докато политиците носят своята отговорност, духовните лица трябва да учат хората как да живеят заедно, допълни отецът. Той подари на турския премиер златна броеница. Според Ердоган светът трябва да стане място, където всички хора свободно да изповядват своята религия. Визитата на Реджеп Ердоган продължи със среща между министър- председателя на Р Турция и кмета на община Кърджали инж. Хасан Азис.
В края на срещата г-н Ердоган записа в почетната книга на общината:
„Изключително много се радвам, че съм в Кърджали, един исторически град в приятелска България. Радвам се и че съм гост на кмета на община Кърджали инж.Хасан Азис. Щастлив съм да бъда тук, град в който различни етнически и религиозни общности живеят в разбирателство и мир.
Поднасям своите най-сърдечни пожелалия за щастие на всички граждани на Кърджали, които аз приемам, като един мост за приятелство и разбирателство между Р Турция и Р България.”