Кюстендил
Кюстендил
94-тата годишнина от рождението на забележителната дарителка Лили Шмидт - Почетен гражданин на Кюстендил и носител на високи държавни  отличия в България и Германия, почете женското благотворително дружество „Майчина любов“.
 

Кюстендил

"Събираме се в нейна памет не просто поради формалния повод от датата в календара, а за да припомняме нейната голяма хуманитарна дейност, с която тя протегна ръка на стотици свои бедстващи сънародници в най-трудните години на прехода", коментира Виолета Атанасова - председател на дружеството, в партньорство с което Лили Шмидт създаде и близо десет години поддържаше трапезарията за бедни в град Кюстендил.

Дружество „Майчина любов“ ще почете рождения ден на Лили Шмидт

Отбелязването на годишнината бе скромно - с цветя и запалени свещички на паметника със знаменателния надпис „Доброто е дар от Бога!“. Жените, които преосноваха  дружеството преди почти 30 години и които го върнаха отново в обществения живот на града, вече остаряват, редица от тях си отидоха и е голяма нуждата от обновлението на неговите редици, сподели д-р Силва Попова - дългогодишен председател на неправителствената организация.