Дружество „Майчина любов“ и читалище „Асклепион 1998“ почетоха празника Сретение  Господне
Дружество „Майчина любов“ и читалище „Асклепион 1998“ почетоха празника Сретение Господне / Виолета Атанасова
Дружество „Майчина любов“ и читалище „Асклепион 1998“ почетоха празника Сретение  Господне. Това е датата, на която женското дружество е учредено наново след дългогодишното, принудително прекъсване на дейността му. Празникът е избран неслучайно. Той е свързан с майчинството и покровителството на Божията майка над малките  деца. 

Мария отвежда  в храма малкия Иисус на 40-я дн от неговото рождение, каквато е била традицията за всички младенци. В храма  ги среща старецът Симеон, на когото е било предсказано, че няма да умре, докато не види Божия син. Старецът  познава в младенеца  детето, чието появяване на белия свят е очаквал отдавна и казал на неговата майка, че рожбата й е син Божий.

Беседа за смисъла и символите на Сретение  Господне изнесе пред жените от дружеството и читалищните членове богословът Христина Петрова, която е член и на двете неправителствени организации.

Дружество Майчина любов и читалище Асклепион 1998 почетоха празника Сретение  Господне
Виолета Атанасова

Женското дружество „Майчина любов“ обсъди в празничния ден основните инициативи,  които  му предстои да  осъществи през  2019 година. Повечето от тях ще бъдат направени в партньорство с други граждански сдружения, ангажирани с проблемите на децата, семейството,  самотните хора и и хората с увреждания, съобщи Виолета Атанасова, председател на сдружението.
 
НЧ Асклепион 1998