Завъртане на 270 градуса и нови елементи на Коледното автошоу около елхата в Кюстендил
Завъртане на 270 градуса и нови елементи на Коледното автошоу около елхата в Кюстендил / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил

Коледното автошоу в Кюстендил ще е на 26 декември, около елхата на площад "Велбъжд".
"Всяка година правим различни схеми за майсторското управление. Ще има и нов елемент- влизане в квадрат и завъртане на 270 градуса, досега бе на 180. Всяка година усложняваме схемата. Около елхата има тази година къщички, искаме да ги избегнем, за да не нарушим спокойствието по празниците и да няма авария", каза пред Дарик майстора на автомобилния спорт и организатор на шоуто Тошо Аначков.
Следващите елементи са змейка, два гаража, като в единия се влиза на заден ход и обратно- отново змейка, квадрата със завъртане на 270 градуса, но първия път е наляво, а втория ще е надясно, уточни Аначков.
Състезанието е за серийни автомобили. Записването започва в 10, 30 часа на площад "Велбъжд", като необходимите документи са Гражданска отговорност, стикер за технически преглед и разбира се шофьорска книжка. Официалното откриване е в 12 часа и след него ще бъде даден старт на първия автомобил, очакват се над 30 състезатели.
Коледното автошоу е под мотото- "Не на агресията по пътищата". "Каним водачите на автомобили на площада, на него да покажат своето майсторство, а не по улиците на града, а и на площада ще има повече публика", коментира Тошо Аначков.