Видовден поставиха оценка добър- 4,30 за П.Паунов, добър- 3,53 на Общински съвет
Видовден поставиха оценка добър- 4,30 за П.Паунов, добър- 3,53 на Общински съвет / netinfo

 Според 60% от жителите на община  Кюстендил, градът е добро място за живеене. 40% , предимно млади хора, твърдят, че тук няма хубави условия за живот.Това сочат данните от представително проучване , направено от ГС "Видовден" в Кюстендил и селата: Слокощица, Жиленци, П. Чифлик, Ябълково, Лозно, Багренци.

  Едно от основните направления от дейността им е мониторинг на политическите обещания. От "Видовден" са разработили методология и са започнали проект за отчитане на индекса на припокриване на политическите обещания с проблемите на избирателите.

 Най-често посочваният от жителите на общината проблем е безработицата- 37%. На второ място- с 15% се нареждат инфраструктурата и комуникациите, преди всичко- водоснабдяването и канализацията. Според 28% от жителите на общината най- належащ проблем са ниските заплати и пенсии.

По шестобалната система кметът П. Паунов получава оценка добър- 4, 30. Тя е трета в страната, след кметовете на Монтана и Бургас. Общинска администрация и Общински съвет получават ниски оценки за работата си- съответно 3, 88 и 3, 53.

 Запитаните оценяват икономическото състояние на Кюстендил с незадоволителна оценка от 3, 36. Половината от запитаните смятат, че органите на местната власт не представляват гражданските интереси.

 "Не съм доволен от резултатите, не е важно как жителите на града оценяват мен, а Кюстендил", коментира П.Паунов.