здравословно хранене
здравословно хранене / ThinkStock/Getty Images
Учениците от II б клас, с ръководител Зоя Георгиева при ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ - гр. Кюстендил, се включиха в националния ученически конкурс „Посланици на здравето“.Техният проект „Здравословно хранене и спорт – ключ към добро здраве“ бе сред номинираните от Министерството на здравеопазването и зае II място в първа възрастова група / 1 – 4 клас/. Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев връчи грамота и статуетка на ръководителя на проекта Зоя Георгиева, по време на официална церемония в Сатиричния театър „Алеко Константинов“ - гр. София. Учениците получиха предметни награди – раници и шапки.

Общият брой проекти в конкурса бяха 102, от които 65 приключиха успешно. В реализирането на дейностите се включиха общо над 5 500 ученици, заедно с техните учители и родители от цялата страна. Проектите бяха насочени към превенция на рисковите за здравето фактори.
Конкурсът се проведе по инициатива на Министерството на здравеопазването, в партньорство с Министерството на образованието и науката, Министерството на младежта и спорта, Министерството на културата, Министерството на околната среда и водите и Представителство на Европейската комисия в България.

Гости на церемонията по награждаването бяха още министърът на младежта и спорта – Красен Кралев, зам.-министърът на образованието и науката – Таня Михайлова и други представители на министерства, както и ръководителят на Представителството на Европейската комисия – Огнян Златев.
 
РУО- Кюстендил