Ученичка на ПГИМ ”Й.Захариев”-Кюстендил с първо място на национален конкурс за тамбури в Сунгурларе
Ученичка на ПГИМ ”Й.Захариев”-Кюстендил с първо място на национален конкурс за тамбури в Сунгурларе / netinfo

Ученичката на ПГИМ "Йордан Захариев" Елиза Огнянова спечели първо място на Националния фолклорен конкурс за тамбура „Руско Стефанов". Конкурсът се проведе на 26.10.2013 г. в Сунгурларе. Изпълненията на участниците се оценяваха от жури, доказани професионалисти - Румен Сираков, доц. Костадин Бураджиев и Цветан Радков.

Елиза учи тамбура от осем години и е участвала на много конкурси,като във всички тях е печелила отличия, но тази година е най-успешната й. Спечелените конкурси през 2013 г. са: „Звезди в радиото-2013" на радио Благоевград, с награда професионален звукозапис, който беше реализиран месец септември; Две награди за отлично представяне на Международен детски фестивал "Млади таланти", организиран от Националния дворец на децата-София; Златен медал от ФФ "Струма пее"-с.Невестино. Има и Второ място на Национален фолклорен конкурс "Пауталия"-Кюстендил.

Освен това е член на Клуб 2012 г. на успелите деца на България при Фондация "Димитър Бербатов".

От август месец тази година Елиза Огнянова работи под ръководството на Боян Боянов в школата по тамбура при читалище "Миньор"-Бобов дол.