пожар в Пиперков чифлик
пожар в Пиперков чифлик / netinfo
Тримата военослужещи, които са спасили възрастният мъж от горящата тази сутрин къща в кюстендилското село Пиперков чифлик, ще бъдат предложени за награда, това съобщи за Дарик полковник Красимир Кръстев началник на Бригадното командване на Сухопътните войски в Благоевград.
 
Около 06, 30 ч.,  военнослужещите, преминавайки по обичайния маршрут към работното си място, от Кюстендил към Благоевград, забелязват гъст дим и виждат, че гори втория етаж на къща, а от прозореца на първия етаж възрастен човек вика за помощ.
 
“Ефрейторите Десислав Йорданов и Евгени Георгиев и редник Кристиян Георгиев веднага се отзовават на призива за помощ и преценявайки опасността от разрастващия се пожар, изваждат възрастния мъж през прозореца, тъй като той няма възможност да излезе сам, защото е полуинвалид. Минути след това огънят е обхванал цялата къща. Изкарали са и автомобил от двора на безопасно място и са се обадили на телефон 112”, разказа за Дарик полковник Красимир Кръстев, началник на Бригадното командване на Сухопътните войски в Благоевград.
 
Той бе категоричен, че военнослужещите са извършили едно геройство в днешния ден, реагирали са по най- правилния начин, спасили са човек, рискувайки живота си. 
 
Дарик- Кюстендил