/ netinfo
Голям интерес, над 50 пилоти са подали заявки за участие в традиционното автомобилно състезание „Планинско изкачване Осогово“ - Кюстендил”, което ще се проведе тази събота и неделя /на 25-26 август.

Освен лидерите в генералното класиране Юлиян Телийски и Христо Манолов, заявка е подал и многократният шампион на България Любен Каменов, който през последната година пропускаше стартовете в страната и караше в Румъния. Очакват се 4-ма гръцки пилоти с мощни автомобили и най- добрите двама македонски пилоти.

Автомобилното състезание Планинско „Осогово” ще се проведе на 25-26 август

Състезанието е VI ти кръг от Българският автомобилен шампионат по Планинско изкачване. За поредна година организатори са благоевградският автомобилен спортен клуб „ДИАМО” и Българска федерация по автомобилен спорт със съдействието на Община Кюстендил и партньори. Трасето вече се почиства и измива със съдействието на ОП “Чистота”.

“Държим на безопасното протичане на състезанието. Моля публиката да се вслушва в съветите на маршалите и съдиите по трасето. Очакваме да се получи празник на автомобилния спорт. Стремим се към високо ниво”, каза за Дарик директорът на състезанието Диана Стоянова, от клуб “ДИАМО”.

На 25.08.2018 г., за времето от 08:30 часа до 12:00 часа. на площад „Велбъжд“ ще има административен и технически преглед на състезателите. Официалното откриване на състезанието е в 12:30 часа. 

Официалните тренировки започват в 14:30 часа, като трасето от Богослов до “Студен кладенец” ще бъде затворено за движение един час преди това, до около 18:00 часа.

Стартът на „Планинско изкачване Осогово“ е на 26 август, неделя в село Богослов от 11:00 часа, а финалът в местността „Студен Кладенец”. Награждаването ще бъде от 14:30 часа в село Богослов. Трасето ще бъде затворено отново един час преди старта до финала на надпреварата.
Дарик- Кюстендил