Танцова формация „Партньори участваха във фолклорен фестивал в Крива Паланка
Танцова формация „Партньори участваха във фолклорен фестивал в Крива Паланка / netinfo

Танцова формация „Партньори" в осмото издание на международния фолклорен фестивал „Свети Йоаким Осоговски" в Крива Паланка. В три поредни дни малкото македонско градче бе под магията на фолклора, като за този прекрасен празник помогнаха участници от Македония, Сърбия, Румъния, Северен Кипър, Полша, Унгария и България. Фестивалът започна с дефиле на участниците, които с колоритните си костюми и интересни хореографии привлякоха жителите и гостите на града и им дадоха шанс да се запознаят с традиционни за гостуващите държави танци.

По покана на организаторите, Общината и културния дом в Крива Паланка, избрани да участват във фестивала и да представят богатството и красотата на българския фолклор и на нашия регион бяха танцьорите от Танцова формация „Партньори". Те направиха невероятен фурор, защото заложиха на динамиката на кръшните кюстендилски и шопски хора, на красивите си костюми и емблематичното за тях весело настроение.   

Грамота, плакет и информационни материали за Македония и града домакин, връчи на нашите танцьори лично кметът на Крива Паланка -  АРСЕНЧО АЛЕКСОВСКИ.

Много добра организация, много атрактивни участници, добро сътрудничество между групите, международни контакти и нови покани за фестивали - това е равносметката за нашите танцьори от „Партньори", които определено са посветили 2012 на международните участия. След продължителното европейско турне и участията в далечна Латвия, те се представиха на международни фестивали в Сърбия и Македония, а до края на годината имат планирано още едно пътуване в чужбина.

Танцова формация Партньори" участваха във фолклорен фестивал в Крива Паланка
netinfo