Талантливите Съни и Сашо с благотворителна изложба на приятелството
Талантливите Съни и Сашо с благотворителна изложба на приятелството / Дарик Кюстендил

Благотворителна изложба на  Александър Ангелов и Станислава Ризова-Съни подредиха в Художествената галерия "Владимир Димитров-Майстора". Двамата са връстници- 14- годишни и са възпитаници на Езикова гимназия "Д-р Петър Берон".  Сашо показва живопис, а Съни -дигитална графика. Рисунките на единия се изграждат на баланса между топлите и студени цветове. "Картините на Сашо са купувани не само от приятели и съмишленици, а от всички, които имат отношение към красивото и към истинското. Това е втората изложба на талантливия ученик. Съни се занимава с дигитална графика. Създава творбите си директно на компютъра като използва техники на живопис. Предимството на софтуера към дигиталното изкуство е, че позволява различни стилове. Това е формат на бъдещето, модерна форма на изразяване", каза преподавателят от Първо ОУ "Св.св Кирил и Методий " Мирослава Дончева.

В две поредни години в Хасково на международен конкурс за дигитална картина, Съни печели първите места. Една от картините й  "Новогодишен дракон" участва в международен конкурс за годината на дракона в Пекин. Картината събра 8 200 гласа по интернет. Картините на Сашо и Съни провокират чувството за свобода и въобръжение, казват от Художествената галерия.

Талантливите Съни и Сашо с благотворителна изложба на приятелството
netinfo

Идеята за изложбата е благотоворителна, за да се съберат средства за Сашо за операция в Израел. Той страда от форма на мускулна дистрофия. "Благодаря на всички, които дойдоха. Това означава, че когато става дума за нещо хубаво, можем да сме единни, да сме приятели", каза Светлана Ризова, майката на Съни. "Страхотни сте 8-ми "в" клас. Радвам се, че дойдохте -всички вие приятели, познати и съученици", каза и Съни.

Майката на Сашо, Весела Колева благодари за подкрепата, която оказват всички в борбата на сина й за преодоляване на заболяването. В галерията излъчиха и аудио поздрав от Сашо. Той изненада приятно като обяви, че подарява една от картините си на своята приятелка.

Талантливите Съни и Сашо с благотворителна изложба на приятелството
netinfo