Съдът назначи да се направи нова пазарна оценка на Ючбунар
Съдът назначи да се направи нова пазарна оценка на Ючбунар / netinfo

Съдебно- икономическа експертиза за оценка на имота на хижата Ючбунар, назначи Административен съд- Кюстендил, под председателството на съдия Даниела Петрова. Това стана на делото по жалбата на сдружение СПИНОК срещу решението на Общински съвет- Кюстендил за продажбата на Ючбунар. Назначаването на експертизата бе продиктувано от несъгласието на жалбоподателите относно поставената пазарна оценка на имота. Експертът, който ще изготви оценката ще опише подробно целия имот.

„Представената ни от общината оценка е очевадно занижена и то в пъти. Общината въобще не си е спазила процедурата. Беше необходимо тази оценка да бъде поета като разноски от общината, а не от нас. Ако решението не е в наша полза ние ще си поемем разноските по делото. Освен това е необходимо да се направи и екологичен анализ на имота, тъй като в него има уникални секвои, както и други ценни дървесни видове. Не очаквам скоро делото да приключи", заяви за Дарик представителят на сдружение СПИНОК адвокат Ангел Ангелов.

„Ние сме представили всички доказателства, които бяха поискани от съда и жалбоподателя. Аз лично съм доволен от назначаването на тази икономическата експертиза, тъй като ще бъдат изяснени всички обстоятелства около тази сделка. Няма изискване за екологична оценка. Надявам се делото скоро да приключи, доста време се проточи", каза за Дарик адвокат Любомир Стоилков.
Следващото заседание по делото бе насрочено за 9 декември 2015 от 11 часа.