Синдикалната федерация с иск за близо 20 000 лв. срещу ОД МВР- Кюстендил
Синдикалната федерация с иск за близо 20 000 лв. срещу ОД МВР- Кюстендил / Влади Владимиров, Дарик Кюстендил

Синдикалната федерация на служителите на МВР гр. София е предявила срещу ОДМВР гр. Кюстендил иск за сумата 19 115 лв., представляваща дължими суми по удържан членски внос, на служители на МВР при ОДМВР Кюстендил, за периода от 01.01.2011 г. до 30.06.2012 г.

Кюстендилският окръжен съд, счита, че производството по делото следва да се прекрати, а делото да се изпрати по подсъдност на Кюстендилския районен съд.

Съгласно Гражданско процесуалния кодекс на окръжен съд са подсъдни искове по граждански и търговски дела с цена на иска над 25 000 лв. В случая предявеният иск е в по- малък размер, поради което по правилата на цитираната разпоредба е подсъден на районен съд.

Синдикалната федерация на служителите на МВР гр. София има отделен иск срещу Областно управление "Пожарна безопасност и защита на населението" гр. Кюстендил, за сумата 5 775 лв., представляваща дължими суми по удържан членски внос за същия период от време.

Кюстендилският окръжен съд прекратява производството и по това дело, по същите причини. Тъй като иска е под 25 000 лв., той ще се изпрати на Районен съд- Кюстендил.