Роми оказват първа помощ на Ваня Цветкова, след като колата й се обръща
Роми оказват първа помощ на Ваня Цветкова, след като колата й се обръща / netinfo

Пътен инцидент е претърпяла тази сутрин с автомобила си депутатът от БНД Ваня Цветкова. Тя е пътувала за София, заедно с друга жена, която е водила за преглед в столицата. Автомобилът "Пежо" управляван от депутата е попаднал на заледен участък около 8.40 часа пред бензиностанцията, при спускане на "Конявската планина".

"На този участък има дупки, винаги тече вода и от слънце попадаш на лед. Опитах се да избегна дупките, колата попадна на лед и стана неуправляема. Тръгна на ляво, излезе от пътя, през едни храсти и се обърна на лявата страна. Добре, че бях с малка скорост и по чудо оцеляхме", разказа за Дарик Цветкова. Тя и спътницата й са добре, без наранявания.

"Много съм благодарна на три момчета от ромския квартал "Изток", които първи спряха и ни помогнаха да излезем от колата. Благодаря и на г-н Гаврилов, че съдейства и бързо информира колегите си от КАТ в Радомир", заяви Ваня Цветкова. 

Депутатът ще внесе законопроекта си държавата да застрахова тези участъци, на които има предпоставки за ПТП. "Инциденти стават без да е виновен шофьора или колата", коментира Цветкова.