/ Община Дупница
Първото професионално стрийт-фитнес съоръжение в Дупница е вече монтирано в района на Градската градина.

Професионално стрийт-фитнес съоръжение монтират в Градската градина в Дупница

В монтажа се включиха доброволно и младежи-любители на общо-физическите упражнения. Именно по инициатива на група младежи и след среща с кмета на Общината инж. Методи Чимев се стигна до закупуването и направата на фитнес-площадката. Кметът на града също направи проверка на мястото и остана доволен от видяното, а минути след като бе направен монтажът, най-запалените започнаха тренировки.

"Остават в понеделник довършителни дейности по съоръжението, а веднага след пристигането на ударопоглъщащата настилка ще бъде монтирана. Разпоредил съм да се поставят видеонаблюдение и осветление.

Минавайки привечер вчера в Градската градина, имаше 12-13 момчета, които тренираха едновременно и се изчакваха на двата лоста. Следващият професионален стрийт-фитнес ще бъде на Парка, по-различен, разбира се и ще бъде за едновременно ползване до 26 човека.

Буквално бях подложен на терор за такова съоръжение и на Парка, но напълно с основание, така че ако всичко е наред скоро ще бъде на разположение. Благодарен съм на тези младежи, които дадоха идеята, защото без тях, няма как да знаем всички потребностите на младите", коментира инж.Чимев.

Община Дупница

"Стотици млади хора от всякаква възраст тренират по лостовете в града за обща физическа подготовка. Интересът е огромен и имахме нужда от такова съоръжение, което е перфектно.

Благодарим на г-н Чимев, че повярва в това начинание, защото това е хоби, както казах на стотици. Съоръжението е идеално и за спортните клубове за тренировки. Едва ли има някой против, защото мястото първо бе превърнато в паркинг, а и все пак тренировките са за здраве", коментира един от инициаторите Асен Кавдански.