/ Община Дупница
Професионално стрийт-фитнес съоръжение ще бъде монтирано този петък в Градската градина. Идеята се родила на група младежи от града, които редовно посещават любимото място за отдих на стотици граждани и ползват двата уреда - успоредка и висилка за упражнения.

Съветниците в Дупница ще гласуват теглене на общински дълг за изпълнението на „Интегриран градски транспорт на град Дупница”

"Интересът не е голям, а огромен към този вид фитнес. По което и време да се качите, ще видите от 14-годишни до 40-годишни да тренират, а двете съоръжения няма как да поберат всички желаещи.

Градската градина се използва от спортните клубове, от десетки мъже и жени за бягане и тренировки и едно такова съоръжение ще бъде от още по-голяма полза за всички и най-вече за здравето.

С няколко момчета се срещнахме с кмета г-н Чимев, обяснихме му каква е идеята и за наша радост веднага се съгласи. Ние самите избрахме съоръжението, което ще може едновременно да се използва от 6-7 човека за най-разнообразни упражнения, както и теренът, който на практика трябва да е зелени площи, но се е превърнал в паркинг.

Община Дупница прави списък с улиците, които ще бъдат ремонтирани


Сега поне ще има положителна полза. Очакваме го с нетърпение", обясни един от инициаторите на начинанието Войслав Пашов. Професионалното съоръжение ще се разполага върху 90 квадратни метра, като се очаква да бъде монтирано този петък. Площадката е вече подготовена от работниците от строителния отдел на Община Дупница.

"Признавам си, че нямах идея колко голям е интересът към стрийт-фитнеса, който се практикува от мъже и жени и особено млади хора от всякаква възраст. Убедих се лично, че стотици се занимават в града и то предимно млади хора, а мястото в Градската градина им е любимо.

Започна асфалтирането на ключови улици в Дупница

Благодаря за идеята на тези млади хора, които дойдоха с готово предложение и идея. ще се радвам и други идеи от младите да постъпват и съм готов винаги да ги обсъдим. Разговаряхме вече и с организаторите на републиканските първенства по стрийт-фитнес и от следващата година, Дупница ще бъде вече част от календара.

Най-вероятно на следващ етап ще направим още едно подобно съоръжение и в района на Парк "Рила", където всеки ден десетки тренират на двете лостови съоръжения, които са крайно недостатъчни", коментира инж. Чимев.