/ Община Дупница
Асфалтирането на ул. "Георги Икономов" в Дупница започна от днес. Тя е част от проекта "Интегриран градски транспорт" и след като бе подменен водопровод и канализация по нея, започна и асфалтирането й, а впоследствие и изграждането на тротоари.

Община Дупница обяви обществена поръчка за цялостен ремонт на 7 улици

В следващите дни са възможни затруднения при преминаването на МПС-та в района, за което призоваваме шофьорите да бъдат внимателни, съобщават от общинска администрация.

Започна асфалтирането на ключови улици в Дупница
Община Дупница

Бившата улица "Бригадирска", както е по-известна в града, не е ремонтирана от направата си, но през 2015 година Община Дупница успя да я включи в европейски проект за цялостния й ремонт. Европейското финансиране по проекта обхващаше по изискване само надземна инфраструктура.

Кметът на Община Дупница инж.Методи Чимев успя да договори Държавния бюджет безвъзмездно финансиране за подмяната на водопровод и канал по трасето на проекта, където той не е подменян.

Заради съдебни саги и обжалвания още на ниво - обявяване на поръчка, проектът стартира с почти година и половина закъснение едва през есента на миналата година.
 
Започна асфалтирането на ключови улици в Дупница
Община Дупница


"Опитът на някой да бламира този изключително важен проект за града обаче не успя за негово или тяхно съжаление. Няма да изпадам в подробности, защото в крайна сметка нещата се случват. Иначе досега да сме приключили и забравили за ремонтите по трасето от "Социални жилища" до кв. "Байкал".

Започва ремонта на ул. "Седма рилска дивизия" в Дупница

Искаше му се на някой да не ремонтираме улиците, да изгубим европейското финансиране, но от това губещ нямаше да е Методи Чимев, а всички жители на града, които всеки ден караме по разнебитените улици.

В крайна сметка, впрегнахме целия ресурс и се наложи да стартираме есента заради сроковете, които имаме и това доведе до неприятностите с разкопаните улици по трасето през зимата и тяхната непроходимост.

5 фирми кандидатстват за рехабилитация на уличната мрежа в Дупница и селата

Много голям бе дискомфорта, факт е. Но пък и съм благодарен на хората, че проявиха разбиране за това меко казано неудобство. Дискомфорт ще има и в следващите няколко месеца до лятото, когато приключваме проекта", коментира кметът на Дупница инж.Чимев.

От другата седмица стартират ремонтните дейности и по други две натоварени улици "Венелин" и "Отец Паисий", които също са част от проекта. Движението на МПС-та ще бъде затруднено, но ще бъдат поставяни указателни табели, допълват от община Дупница.
Община Дупница