Пусти коридори пред смесените секции в Кюстендил, затруднения за хората с увреждания
Пусти коридори пред смесените секции в Кюстендил, затруднения за хората с увреждания / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил

Почти няма желаещи да гласуват в смесените секции, където дават своя вот и част от ромите от кв. "Изток" в ПГ по лека промишленост в Кюстендил. Проверка на Дарик установи в тъмната част от деня, около 18, 30 ч. пусти коридори. Опашка от под 10 души имаше само пред една от секциите.
Избирателната активност бе по- висока през деня. Средно между 36- 42% са гласувалите в смесените секции в гимназията.

Пусти коридори пред смесените секции в Кюстендил затруднения за хората с увреждания
netinfo

Ромите често са неориентирани в коя секция трябва да гласуват. Някои първо идват в ПГ по лека промишленост, после разбират, че трябва да гласуват в ПГ по селско стопанство, която е още по- далече за жителите в кв. "Изток". Те не са по- активни от живеещите в кв. "Бузлуджа".

Има роми, които гласуват, за да загубят правата си, а с това и възможността да получат бонуси преди избори.
Парадоксално е, че в ПГ по лека промишленост има секция за гласуване на хора с увреждания, защото училището няма рампа за инвалиди на входа. Още по- странно е, че секцията отредена за тях е последната в дългия коридор и за да е още по- трудно, има дървена летва- праг и инвалидната количка не може да влезе в тъмната стаичка, без да бъде пренесена, заедно с избирателя в нея.

Пусти коридори пред смесените секции в Кюстендил затруднения за хората с увреждания
netinfo