Изцяло обновената екопътека "Стобски пирамиди" над едноименото село от община Кочериново бе открита официално.

БГНЕС

Тя бе изцяло подновена от Югозападното държавно предприятие, мероприятието е част от Седмицата на гората. Екопътеката е обновена с 45 000 лв., сменени са парапети, обновени беседки, пейки и кътове за почивка. Обновяването е дело на ДГС "Рилски манастир".

БГНЕС

„Благодаря на колегите от ДГС „Рилски манастир“, които дадоха всичко от себе си в една година, в която възстановиха всички архитектурни елементи. Щастлив съм, че съм директор на това предприятие.

БГНЕС

Благоевград на ЮЗДП за помощта. В Седмицата на гората пожелавам здраве на лесовъдите! През последните две години бе направен 8-километров горски път, изградихме три баража, които „овалят“ бурните пролетни води“, каза директорът на ДГС-"Рилски манастир" Георги Кабзималски.

БГНЕС

Той поясни, че тази територия е била винаги горска територия, а в информационния център ще има хора, които част от новия екип. Два лева за възрастни и лев за деца и пенсионери ще струва билетът.

БГНЕС

Обновени са архитектурни елементи, парапети, две беседки, кътове за отдих и пейки. Реновирането е на стойност около 45 000 лв., а общата дължина на пътеката е 1100 метра.
„Надявам се в съседното дере да възстановим и пътеката за хора с увреждания“, каза още Кабзималски.

БГНЕС

БГНЕС

Директорът на ЮЗДП - инж. Дамян Дамянов, бе специален гост на събитието по откриване на пътеката. „Работим посока изграждане на нови съоръжения, еко пътеки, поддържка и изграждане на горски пътища, закупуване на територии от частни лица.

БГНЕС

Това са основните приоритети, които работим пред последните години и мисля, че се справяме“, каза Дамянов пред репортерите. 
БГНЕС