Представят Кюстендил в гръцкото телевизионно предаване „Велосипедистите на света
Представят Кюстендил в гръцкото телевизионно предаване „Велосипедистите на света / Иво Кирилов, Дарик

Телевизионен екип от гръцката национална телевизия ЕРТ 3 снима филм за Кюстендил. Те са от няколко дни в града. Филмът е за туристическото предаване „Велосипедистите на света". Целият екип пътува в Европа на велосипеди.

„Идеята на предаването е да се представи, че всички народи са едно цяло. Българите и гърците имат много общи неща, не само заради религията, това, че сме православни, но и, заради традициите, обичайте и музиката. Българската музика много прилича на музиката от северната част на Гърция. Българите са много учтиви и внимателни хора. Вие си отваряте сърцата и домовете за нас като туристи. Тук има много хубави планини и храна", заяви единият от водещите на предаването Клелия Харисис.
Тя обясни, че в Кюстендил ще се срещнат с кмета на Кюстендил, с хора от културата, бизнеса, като по този начин да се намерят възможности за общи каузи, гърци да дойдат тук и българи да отидат в Гърция.

Представят Кюстендил в гръцкото телевизионно предаване Велосипедистите на света
netinfo


Екипът на гръцката телевизия е разбрал за Кюстендил по препоръка на гръцки туристи, които са им споделили, че града и много красив и трябва да бъде много по- известен.
„Кюстендил не е много известен в Гърция. Това е много красив град и има какво да даде на туристите. Имате красива планина, красив център на града, с моста с голите жени. Разбира се и храната е много важна за нас. Обичаме и изкуството. Вашият художник Владимир Димитров- Майстора е много известен. Сега разбрахме, какво означава Димитров. Разгледахме и черквата „Свети Георги". Сега знаем, че светците тук имат много голяма история. Разбира се и вашите минерални води са много ценни", каза още Клелия Харисис.