Председателят на ОС- Дупница иска проверка за конфликт на интереси на Олга Китанова и Ивайло Константинов
Председателят на ОС- Дупница иска проверка за конфликт на интереси на Олга Китанова и Ивайло Константинов / Маргарита Петрова, Дарик- Кюстендил

Две докладни записки внася днес до Комисията за разкриване и предотвратяване на конфликт на интереси, председателят на ОбС Дупница Костадин Костадинов. Първата се отнася до Ивайло Константинов, втората до зам.- кмета Олга Китанова.
На 06.11.2014 година, Олга Китанова е напуснала фирма „Юролийз". Костадинов настоява за проверка, за период от 05.11.2010 година до 06.11.2014 година. Освен „Юролийз", където е едноличен собственик и управител, Китанова е управител на „Мото про" до 10.11.2014 година, заяви на пресконференция Костадинов. Той допълни, че съгласно ЗМСМА действащ зам.-кмет не може да притежава и управлява търговски дружества. Според него тази дейност пречи на Олга Китанова да изпълнява задълженията си по финансовите въпроси.
Костадин Костадинов обяви, че иска мнението на Комисията за разкриване и предотвратяване на конфликт на интереси по отношение и на Ивайло Константинов. През 2005 година, Константинов придобива имот, в съсобственост с „КНД - консулт" с управител Валентин Караилиев. Те са съсобственици и към настоящия момент, имали намерение да изградят вип квартал в имота, заяви Костадинов. През 2012 година „КНД - консулт" изпълнява общински проект. Костадинов иска Комисията да се произнесе има ли конфликт на интереси или не?