/ ОД на МВР-Кюстендил
Пожар след пожар в област Кюстендил, вече има и 6-ма глобени. 65 пожара са гасили екипи на районните служби ПБЗН в Кюстендилска област в края на миналата седмица. Само в неделя пожарите са засегнали площ, надхвърляща 1000 дка. За последните дни са съставени 6 акта по ЗМВР на причинители на пожари, законът предвижда глоба за това от 200 до 2000 лв.

Голям пожар засегна около 150 дка в Ръсово

Повечето от пожарите са причинени поради небрежно боравене с открит огън. При пожар в с. Бистрица е засегната плевня, изгорели са дърва за огрев, 1 т жито, ярмомелка. Небрежно боравене с открит огън е причинило пожар в селскостопанска постройка в кюстендилския кв. „Колуша“, постройката е изгоряла.Небрежност е и причината за пожар в землището на село Ръсово - огънят е обхванал 150 дка  гора - низово, изгорели са колесна каравана, плевня и стара къща. Няма пострадали хора.

23 пожара през почивните дни

Небрежно боравене с открит огън  в сухи треви в землището на с. Соволяно е причинило пожар, изгорял е лек автомобил; при пожар в землището на с. Раненци е пострадал 84-годишен мъж, без опасност за живота е, пожарът е причинен поради небрежно боравене с открит огън. 

 При пожар в Кюстендил са изгорели лек автомобил, фургон с шлосерски инструменти и електромотори, 5 куб. м дърва за огрев.
ОД МВР- Кюстендил