Петър Паунов сред тримата най- добри кметове в страната
Петър Паунов сред тримата най- добри кметове в страната / netinfo
Кметът на Кюстендил Петър Паунов получи трета награда за най- добър кмет в България, според проучване направено от гражданско сдружение "Видовден". На първо и второ място са кметовете на Монтана и Бургас. По шестобалната система, кметът Паунов получава оценка добър 4,30.

През септември гражданско сдружение „Видовден" представи пред кюстендилската общественост свое проучване, според което- 60% от жителите на община Кюстендил определят  града като добро място за живеене. 40% , предимно млади хора, твърдят, че тук няма хубави условия за живот.

Най-често посочваният от жителите на общината проблем е безработицата- 37%. На второ място- с 15% се нареждат инфраструктурата и комуникациите, преди всичко- водоснабдяването и канализацията. Според 28% от жителите на общината най-належащ проблем са ниските заплати и пенсии.

Едно от основните направления от дейността им е мониторинг на политическите обещания. От "Видовден" са разработили методология и са започнали проект за отчитане на индекса на припокриване на политическите обещания с проблемите на избирателите.