От Копиловци до Четирци, няма следи от 17- годишният Едмонд в река Струма
От Копиловци до Четирци, няма следи от 17- годишният Едмонд в река Струма / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил, архив

Спасителите, които издирват трети ден 17- годишния Едмонд в река Струма са обходили в първите два дни, два пъти трасето от село Копиловци, където стана инцидента до село Четирци, но без резултат.
Едмонд е скочил в Струма само по бански костюм и обувки, но не е открито нищо, нито банския, нито обувките на момчето.
"За съжаление реката е много буйна, много мътна. Водолазите, които работят днес преценяват къде могат да се гмуркат. Операцията се провежда с лодки, участват и наши спасителни екипи, претърсват се и двата бряга, използват се бинокли. Акцията ще продължи до края на светлата част на деня и ако няма резултат и утре, и така до откриване на човека", каза за Дарик директорът на Областна дирекция пожарна безопасност и защита на населението комисар Гроздан Христов.
Ако до утре няма резултат от издирването ще се включат в претърсването на реката и спасители от ОУПБЗН- Благоевград, защото тялото може да е стигнало и до тази територия по поречието на реката.
"Все едно търсим игла в купа сено. За съжаление, много малка е вероятността да е оцеляло момчето, при тази температура на водата- 4 - 5 градуса и състояние на реката. Има вирове и ями от 2- 4 метра. Шефът на водолазите познава добре реката, но е скептичен относно тяхната дейност, предвид голямата скорост на водата и водовъртежите, където се очаква да се намери тялото. Пуснали сме и група от колеги- пожарникари и спасители, членуващи в рафтинг клуб и те действат като доброволци в почивното си време", каза още в интервю за Дарик- Кюстендил комисар Христов.
Ангажирани са и кметове на населени места и доброволци, но те могат да гледат за следи само по двата бряга.