Георги Семерджиев арест
Георги Семерджиев арест / МВР
По искане на Районната прокуратура в Кюстендил съдът взе мерки за неотклонение "задържане под стража" спрямо трима души,  обвиняеми за опит за незаконно преминаване през границата на страната, съобщиха от Апелативната прокуратура в София.

Служителите на "Гранична полиция" са заловили тримата чуждестранни граждани вчера, при опита им да излязат през границата на България за Република Северна Македония.

Мигрантите са заявили, че са от Мароко и са непълнолетни, на възраст между 16 и 17 години.

По случая са образувани бързи производства под надзора на Районната прокуратура в Кюстендил. Постановленията за привличане в качеството на обвиняеми на мигрантите са предявени в присъствието на служебни защитници, преводач и инспектор от Детска педагогическа стая към РУ на МВР в Кюстендил, уточниха от прокуратурата.

Преди две седмици Районният съд в Кюстендил взе мерки за неотклонение "задържане под стража" по отношение на трима души, граждани на Афганистан, направили опит да излязат от страната през границата с Република Сърбия, припомниха от съда в Кюстендил. Тримата чужди граждани също се представиха като непълнолетни.