ОС- Сапарева баня отхвърли предложението за създаване на център за кърлинг в Паничище
ОС- Сапарева баня отхвърли предложението за създаване на център за кърлинг в Паничище / Маргарита Петрова,Дарик радио

Паничище бавно, но сигурно загива", каза Николай Фарфаров общински съветник в Сапарева баня. Повод за коментара стана отхвърленото предложение за създаване на център за кърлинг в Паничище, по време на заседание на местният парламент. Един глас не достигна, за да бъде учредено безвъзмездно право на строеж върху имот частна общинска собственост. 8 от съветниците гласуваха „за", 4 „въздържал се".

„Въздържал се" гласуваха представителите на ГЕРБ и Васил Лазов от Лидер. Любен Кръстев от ГЕРБ предложи идеята да „отлежи" два месеца.

„Изграждането на подобно спортно съоръжение би допринесло за подобряване на спортното и здравословно състояние на децата и младежите, и би насърчило младите хора да спортуват. След изграждане на съоръжението, Българската федерация по кърлинг предвижда залата на Паничище да бъде домакин на редица международни състезания", обясниха представители на федерацията, които присъстваха на заседанието на Общинския съвет. Предложението предвиждаше в срок до 3 години, от издаване на разрешително за строеж центъра да бъде построен. Теренът си остава общински, обясни кметът Сашо Иванов. Докладната беше гласувана два пъти, но резултата беше един и същ.