Петър Пищалов
Петър Пищалов / Иво Кирилов, Дарик
Районен съд- Кюстендил под председателството на Светослав Петров оправда Петър Пищалов  по всички отправени към него обвинения, съобщи Вася Пешева адвокат на фермера. Той е оправдан по чл.325 Б ал.2 от НК -респективно за жестоко отношение към гръбначни животни и причинена смърт. Съдебното следствие по казуса с намерените мъртви коне в Осогово продължи една година.Според адвокат Вася Пешева решението на съда е обективно и е в полза на Петър Пищалов.Той заяви,че е доволен от решението на съда .
 
“Работата ми е да гледам животните, на адвокатът да движи процесите в делото,тя се справи с него по-най добрия начин“, смята той.

Фермерът Петър Пищалов беше обвинен за нехуманно отношение към животните,негови коне бяха открити мъртви в Осоговската планина през зимата на 2018 година.
 
Прокуратурата беше с предложение Петър Пищалов да бъде освободен от наказателна отговорност, спрямо него да се наложи административно наказание.

Във връзка със същия случай, както и с дейността на обвиняемия, същият съдебен състав вече потвърди частично Наказателно постановление на Областна дирекция по безопасност на храните, по три от посочените нарушения, за което обвиняемият Петър П. е осъден да плати глоба на обща стойност 3 000 лв.

Решението на Районен съд- Кюстендил може да бъде обжалвано в 15 дневен срок пред Окръжен съд Кюстендил.