театър  Дупница
театър Дупница / netinfo
В окаяно състояние са санитарните възли за актьорите в ОбДТ „Невена Коканова”. Тоалетните, които ползват дупнишките актьори и гостуващите такива са в този вид дълги години и въпреки договорката между община Дупница и директора на театъра за ремонт, такъв към този момент не е предприет.

Според уговореното със средствата от 6 представления, общо 2400 лв. е трябвало да бъде направен ремонт, но средствата са преведени на община Дупница, а от там не са предприели необходимото. Директорът на театъра Славчо Пеев обясни, че се надява ангажимента да бъде изпълнен и от страна на община Дупница. Сега в дамската тоалетна няма мивка, но няма и вода, в мъжката пък има постоянен теч.

театър  Дупница
netinfo

театър  Дупница
netinfo

Гостуващите актьори, сред които и големи звезди на българският театър, са препращани към санитарните възли за посетители, споделиха хора от театъра.
„Иначе сцена, осветление и звук, ние имаме перфектни условия. Всяка пиеса която решим да правим нямаме проблем технически”, заяви Пеев. Той допълни, че не са се отказали от детската пиеса, но трябва да имат и някакво обещание, че учениците ще дойдат да гледат.

Що се отнася до бъдещия бюджет Пеев заяви, че няма да искат нищо повече от това, което са получавали досега. „Ние разбираме какво е положението на общината и няма да настояваме за повече, ние ще се съобразим с това, което ни се отпусне от кмета и ОбС ще влезем в тези рамки” заяви директорът на ОбДТ „Невена Коканова”.
 

театър  Дупница
netinfo