/ БГНЕС
Община Дупница набира материални дарения за намерилите подслон на територията на общината украински граждани. Пунктът за събиране на материалните дарения се намира в сградата на бившата поликлиника, сега "Център за здравни медиатори", съобщиха от общинския пресцентър.

Най–неотложни са нуждите от мебели за откритите общински бази (маси, столове), електроуреди (с приоритет – микровълнова фурна, електрически печки, хладилник, пералня), пакетирани хранителни стоки (варива, консервирани храни), хигиенни материали, други стоки за домакинството, в запазено добро състояние.

Всички вещи се предават от дарителите с подписване на двустранен приемно–предавателен протокол опис между страните. Срокът на кампанията е до отпадане на необходимостта, посочиха още от Общината.

Набраните дарения ще бъдат използвани за оборудването на бившия дом за деца "Олга Стоянова" в Дупница, където се очаква да бъдат настанени около 50-60 украински семейства, каза за БТА говорителят на общинската администрация Христо Апостолов. Семействата ще бъдат настанени там безплатно и се очаква да пристигнат до дни. Междувременно брокер от Дупница започна кампания сред съгражданите си да предоставят домовете си, които не ползват, за бягащи от войната украинци. 
БТА