Никола Татарлиев с отворено писмо към кюстендилци във връзка с МОК- Осогово
Никола Татарлиев с отворено писмо към кюстендилци във връзка с МОК- Осогово / ГЕРБ- Кюстендил

Отворено писмо до кюстендилци изпрати кандидатът на ПП ГЕРБ за кмет на община Кюстендил Никола Татарлиев във връзка с МОК Осогово.

"Във връзка с излезлите напоследък спекулации и слухове, непрестанните нападки и въпроси, задавани не само лично към мен, а и към моето семейство, че аз съм причината за несъстоятелност на МОК Осогово, искам да изляза пред  хората от  община Кюстендил с това отворено писмо, за да взема отношение по тема, която касае не само моят и на моето семейство авторитет, но и има пряко отношение с окончателно изясняване на истината.

Най-отговорно и с цялото си съзнание заявявам, че тиражираната в последно време информация е абсурдна и не отговаря на фактите и истината. Никога не съм си позволявал да злоупотребявам със служебното си положение за собствени облаги.

Искам за заявя пред всички вас, поемайки цялата отговорност за действията си, че за моите твърдение са приложени документи за финансовото състояние на МОК Осогово по време на управлението ми, като за целта са приложени и отчети за последните две финансови години - 1996 г. и 1997 г.  

Ръководеното от мен предприятие, до напускането ми през 1998 г., е било с нето печалба 356 508 000 деноминирани лева. Приходите от дейността са 4 273 121 000 деноминирани лева. Стойността на изградените  дълготрайни материални активи - хвостохранилище Преколница; язовир Руен;  4,5 км хвостопровод; разширение на обогатителна фабрика Гюешево и много други са  на стойност  3 867 225 000 деноминирани лева.

Съвета на директорите е освободен през 1998 г., след което е назначен нов, а през юни 2000 г. е извършена РМД приватизация от новото ръководство като същото, през м.февруари 2002 г., обявява дружеството в несъстоятелност и то 3 години и 6 месеца след моето напускане.

За същото твърдение имам и свидетели, които са били служители на МОК Осогово.

Съдбата на стотици хора е заложена на карта, а някой си позволява да злоупотребява с факти и документи, засягайки над 600 работника, като ги използват за предизборна агитация и компроматна война."