/ iStock/Getty Images
Общо наказание от една година и шест месеца "лишаване от свобода" с тригодишен изпитателен срок, глоба в размер на хиляда лева и лишаване от право да управлява МПС за една година и шест месеца получи мъж от с.Трекляно, който нарушил задължителната карантина, шофирал след употреба на алкохол и оказал съпротива на полицаи, съобщиха от Апелативна прокуратура София.

Подсъдимият П.Х. се е признал за виновен за извършените от него престъпления и се е споразумял с Районна прокуратура – Кюстендил.

На 14.04.2020 г., след завръщането му в страната от чужбина, подсъдимият П.Х. бил поставен под 14-дневна карантина с предписание на Регионална здравна инспекция. Той посочил, че ще я спазва в кабина на камион, където ще пребивава през целия срок.

Мъж наруши карантината, подкара кола пиян и удари патрулка в Трекляно

Въпреки наложената му противоепидемична мярка, свързана с неразпространението на вируса (Covid-19), той я нарушил, като три дни по-късно отишъл до центъра на селото. Там разговарял с други хора и консумирал алкохол.

На място пристигнали полицейски служители на ГПУ – Олтоманци за извършване на проверка. За да я избегне, П.Х. се качил в лек автомобил и потеглил. При последвалото тестване на водача за употреба на алкохол уредът отчел наличие на 1,52 промила.