Десет мигранти, незаконно преминали границата на България, са се признали за виновни за извършеното от тях престъпление, съобщиха от прокуратурата. 

На 9 септември органите на реда са установили група чуждестранни граждани от Палестина, Еритрея и Судан в района на с. Горни Коритен, област Кюстендил, в близост до ГКПП "Олтоманци". Всички те са били задържани и привлечени в качеството на обвиняеми.

В хода на водените досъдебни производства между защитата на обвиняемите и Районна прокуратура – Кюстендил са били постигнати споразумения, които съдът е одобрил. Наложените им наказания са по 3 месеца "лишаване от свобода" с 3-годишен изпитателен срок и глоби в размер на по 100 лева.

Бургаският съд остави в ареста украинка, превозвала сирийци

Определенията на съда имат последиците на влезли в сила присъди.

Още на 9 септември Районната прокуратура в Кюстендил приключи бързи производства срещу две гражданки на Палестина, обвинени за незаконно преминаване през държавната граница без разрешение на надлежните органи на властта. Сестрите С.Ч. и Р.Ч., са били задържани в района на с. Горни Коритен и били сред групата от другите чуждестранни граждани. На тях също бяха наложени наказания от по 3 месеца "лишаване от свобода" с 3-годишен изпитателен срок и глоби в размер на по 100 лева.
БТА