Дупница
Дупница
С ново име, най-голямото училище на територията на община Дупница отвори врата, за да приеме своите възпитаници през новата учебна година. От днес, "Св.Паисий Хилендарски" е вече Средно Езиково училище. "Къде, ако не при нас, нашите ученици могат да научат чужд език", категорична бе директорката на учебното заведение Виолета Инкьова.

Гости на откриването бяха кметът на общината инж.Методи Чимев и началникът на РУО-Кюстендил Мая Стойчева. "Ученици дерзайте, учители-бъдете винаги до тях и предавайте знанията си, а вие родители - подкрепяйте децата си и помагайте на преподавателите", обърна се в словото си инж.Чимев.

Дупница



Музикална програма и рецитал с участието и на първолаци бяха подготвили от училищния съвет, а на празника присъстваха стотици родители. Най-голяма бе емоцията за първолаците, като и тази година 96 деца в 4 паралеки прекрачиха прага за първи път.

Дупница



Направи впечатление, че повечето от родителите се бяха съобразили с апела на школото да не носят цветя, а парите, предвидени за букети да бъдат дарени за възстановяването на младия баща Асен Гиздов от село Ресилово.

От Ру-Дупница отново бяха направили организация и регулировчик осъществяваше безпроблемното пресичане на най-натоварената улица в града.