МOVE WEEK стартира с Йордан Йовчев
МOVE WEEK стартира с Йордан Йовчев / Иво Кирилов,Дарик

С модерни и народни танци и кръгла маса бе открита седмица на движението и спорта - MOVE WEEК в Кюстендил. На откриването пред Общинския драматичен театър присъстваха зам.- министърът на младежта и спорта Йордан Йовчев и областният управител Иван Каракашки. На Йовчев бе връчено и свидетелство за почетен член на Младежкия парламент.
"Искаме да накараме младежта да се движи. Подобно нещо се прави в много градове в страната. Приятно ми е да бъда сред вас тук в Кюстендил. Ние като представляващи Министерство на младежта и спорта трябва да намерим начин и условия за децата да продължат да се занимават с това, с което искат", заяви зам.- министър Йордан Йовчев.

МOVE WEEK стартира с Йордан Йовчев
netinfo

На областният управител Иван Каракашки би връчено свидетелство от Младежкият парламент за особени заслуги.
"Аз съм щастлив за тази награда. Тя идва от Младежкия парламент, тоест идва от бъдещето. Ще направя всичко необходимо тези млади хора да работят за бъдещето. Дано това бъдеще е по- добро за тях", каза областният управител Иван Каракашки.

МOVE WEEK стартира с Йордан Йовчев
netinfo

"В тази европейска кампания могат да се включат хора от всякаква възраст. Проблема е, че не се движим достатъчно и използваме много превозни средства. Така вредим на себе си и на природата. Бих казал на хората движете се, защото спорта е здраве", заяви председателят на Младежкият парламент Адриан Тодоров.
В програмата по откриването взеха участие танцовите формации „Велбъжд данс" и „Багреница", както и „Калпазани".

МOVE WEEK стартира с Йордан Йовчев
netinfo

 

За днес като част от MOVE WEEК се предвижда посещение на пещерата в село Гърбино.

МOVE WEEK стартира с Йордан Йовчев
netinfo