MOVE WEEK от 07 до 13 октомври в Кюстендил
MOVE WEEK от 07 до 13 октомври в Кюстендил / Младежки парламент

Седмица на движението ще се проведе в Кюстендил през периода 07-13 октомври.
Кръгла маса на тема "NOW WE MOVE" е планирана в първия ден от седмицата на движението (07.10.) от 17.30 часа в общински драматичен театър, следвана от официално откриване от 18.00 часа пред театъра. Вторият ден (08.10.) от програмата ще бъде за поход до пещерата, обитавана от Св. Иван Рилски, при село Гърбино - тръгване в 8,30 от Гаров площад. Четвъртък (10.10.) е предвиден за игри на открито и скачане на въжета - "Kyustendil JUMP", това ще стане от 17.00 часа на площад "Велбъжд". Събота (12.10.) от 9.00 часа всички желаещи могат да заповядат пред стадион "Осогово", откъдето ще се тръгне за лесопарк Хисарлъка. Там ще се проведе йога на открито, а в 12.00 часа в Зона Спорт Кюстендил ще стартира футболен турнир. Неделя (13.10.) от 09.00 часа пред общинския плаж ще бъде поставено началото на велопоход, а от 12.00 часа ще се проведе вторият ден от футболния турнир.

MOVE WEEK е европейска кампания за стимулиране на спорта за всички, подкрепена от Европейския съвет, Евроспорт и Европейската федерация на колоездачите (ECF). MOVE WEEK е част от NOW WE MOVE платформата за инициативи на ISCA (Международна асоциация за спорт и култура) и нейните партньори.
MOVE WEEK се провежда през първата пълна седмица на октомври, тази година в периода 07-13.10. и целта е да ангажира максимален брой хора, организации и градове от цяла Европа в мащабен празник на спорта и физическата активност за здраве. Целта на MOVE WEEK e 100 милиона повече движещи се европейци до 2020 година. Затова се надяваме всеки един от вас, който спортува или организира спортни събития, да се включи активно в програмата.

Координатор на седмицата на движението в Кюстендил е Младежкият парламент с основен партньор община Кюстендил.