Мисли се за облекчаване на движението на Цар освободител и намаляване на пешеходните пътеки
Мисли се за облекчаване на движението на Цар освободител и намаляване на пешеходните пътеки / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил, архив

Намаляване на броя на пешеходните пътеки и увеличаване на мантинелата между платната при автобусните спирки на пазара, обмисля Общинската комисия по Безопасност на движението в Кюстендил.
"Кюстендил е така устроен, че Цар Освободител винаги ще си остане най- натоварената улица в града. Трябва целия град да е съгласен, за да бъде затворена за движение.
Водачите свикнаха да дават предимство, когато пешеходецът стъпи на пешеходната пътека. Имаме виждане да увеличим мантинелите, така че пешеходците да могат да преминават само на пешеходните пътеки, а не на накрая на островчетата и мантинелите. Искаме да се прецизира и броя на пешеходните пътеки по "Цар Освободител", за да се облекчи малко движението на автомобилите", коментира пред Дарик председателят на комисията и общински съветник Георги Джоглев.
Комисията обсъжда обща Пътна карта на Кюстендил, чрез която да се направи по- добра организация на движението в Кюстендил.