Милослав Методиев остана само на 1 победа от Олимпийските игри в Рио
Милослав Методиев остана само на 1 победа от Олимпийските игри в Рио / Личен архив

Борецът на клуб "Васил и Георги Илиеви" Милослав Методиев остана само на 1 победа от квота за Олимпийските игри в Рио. Той достигна до малкия финал на категория до 130 кг., но отстъпи пред узбека Муминджон Абдулаев с 0:4, на квалификационния турнир в Улан Батор, Монголия. Само първите 3- ма в категория взимаха визи за игрите. Абдулаев пък остана на победа от квотата за Рио по време на предишната квалификация в Казан през март.
На старта в категорията си, бобовдолецът Милослав Методиев надви латвиеца Книстаутас с 1:0, а след това падна от бъдещи финалист - китеца Менг с 0:2. Така в репешажите, "Спортист №1 на Кюстендил" за 2012 година тушира японеца Арата Савода. В сблъсъка за бронза Методиев постигна нов туш - срещу грузинеца Якоби Кажая.

"Не ми достигна опит. Узбекът ме изненада с активност още в началото на схватката и ми взе бързо 2 точки, това ме разколеба. Очаквах първата част да се изчакваме и да завършим 0:0", каза в ефира на Дарик Милослав Методиев. Днес той пътува за лагер на националния тим в Самоков. Предстои последната квалификация за Олимпийските игри, тя ще бъде в Истанбул. Конкурент за мястото в националния тим и за участие в квалификацията на Методиев и Любомир Димитров от Самоков, който загуби още в първа среща на европейската квалификация в Сърбия през този месец.
"Надявам се, треньорският щаб на националния отбор да вземе правилното решение и да заложи на Милослав за Истанбул", каза пред Дарик главният треньор на клуб "Васил и Георги Илиеви" Валери Райчев.