Мая Шишкова: ГЕРБ закъсняха с реакцията си за здравния център
Мая Шишкова: ГЕРБ закъсняха с реакцията си за здравния център / Дарик Кюстендил

От БСП потвърдиха опасенията си, че предстоящите избори няма да бъдат честни. “След като кметът Петър Паунов демонстрира тотално неуважение към Изборния кодекс с намеренията си да ангажира общинската охрана в изборния ден и да организира видеонаблюдение за това как гласуват кюстендилските граждани, от “ГЕРБ” също се включиха в нарушаване на добрите изборни практики. Те “опънаха” четирима шефове на регионални здравни структури да обясняват недомислиците в идеята на кмета за здравния център”, коментира депутатът от Коалиция за България Мая Манолова.

Според нея няма нищо лошо, че директорите са решили да вземат отношение по изграждане на най-скъпото мероприятие в Кюстендил- бъдещия здравен център. “Недопустимо е трибуната за тяхното мнение да е предизборния щаб на “ГЕРБ”, коментира Мая Манолова. Тя припомни, че европейските наблюдатели определят като недопустимо “впрягането” на държавната и общинска администрация в предстоящите избори. Депутатът предупреди, че ако тази практика на опонента им не бъде прекратена, ще се наложи да сезират ОИК и ЦИК.

Кандидатът за кмет на БСП Мая Шишкова попита “ГЕРБ” къде са били, когато на 13-ти септември лично са сигнализирали за закононарушения, извършени от общинската администрация и кмета с продажба на облигациите за здравен център. “Къде бяхте вие когато алармирахме, че е нарушен Законът за прякото участие на гражданите, т.нар за референдумите? Къде бяхте вие, когато ние застанахме с лицата си в единствено число и казахме “тук стават нарушения”, попита чрез медиите Мая Шишкова. Кандидатът за кмет намира за странно, че представителите на ГЕРБ задават въпроси. “ В тях е цялата държавна власт и се очаква да дадат отговори. Кой тогава ще защити нашите права като кюстендилци”, коментира още Мая Шишкова.