Мая Манолова с ангажимент за пътя Кюстендил- София и връзката с АМ Струма при Бинека
Мая Манолова с ангажимент за пътя Кюстендил- София и връзката с АМ Струма при Бинека / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил, архив

Под въпрос е връзката на пътя Кюстендил- Дупница с АМ Струма, при "Бинека". Зам.- председателят на Народното събрание Мая Манолова ще инициира срещи в Агенция Пътна инфраструктура.
"Преди година бяхме уверени в АПИ, че въпроса със свързването на пътя Кюстендил- Дупница с магистрала "Струма" ще се направи приоритетно, но сега чувам, че има проблеми. В смисъл, че не е планирано да бъзе завършено сега", каза в ефира на Дарик- Кюстендил депутатът от БСП.
Мая Манолова отговори и на въпрос за пътя Кюстендил- София, през Конявската планина. Тя декларира, че той е приоритет и за областния управител и има уверение от пътната агенция, че този участък ще се довърши.
"Не искам да спекулирам по темата, но истината е, че този ремонт бе извършен и пътя бе реновиран по време на управлението на Сергей Станишев. Остана участъка при Коняво и Цървеняно, трилентовия път, който трябваше да се довърши по време на ГЕРБ и едно от първите решения на правителството на Борисов бе да се отклонят тези пари към Драгичево, където се образуваше наистина неприятна тапа. Ние бяхме против, защото- да трябваше да се реши проблема при Драгичево, но защо за сметката пътя през Конявската планина", коментира Мая Манолова.